ABOUT US

*Ditubuhkan oleh dua orang yang bersahabat sejak umur 4 tahun.

*Nana adalah gabungan antara dua nama belakang kami berdua^^ Na dan Na

*Kami berdua dilahirkan pada tahun 1991 which mean umur kami sudah 22tahun.

*Kami berdua tinggal di Puchong, Selangor

*We really care and trust for each other. seriously!

*Thats all about us! feel free to purchase any product in here at us girls and guys ^^ thankss

Wednesday, 27 March 2013

AURA WHITE PURE GLUTATHIONE + TILAPIA COLLAGEN 


PRODUK PENCERAHAN KULIT YANG PERTAMA DI MALAYSIA MENGABUNGKAN 3 STEM SEL DARI TOMATO, APPLE DAN ROSELLE BERSAMA
GLUTATHIONE DAN TILAPIA KOLAGEN!!!

Antara kebaikkan minuman Aura White
a) 50% pencerahan ketara dalam masa 1-2 minggu
b)pemulihan kulit yang rosak & bermasalah
c)rambut lebih sihat ,halus & bersinar
d)mengurangkan keduan & gars halus
e)melambatkan proses penuaan
f)mengatasi masalah sembelit
g)mengurangkan sakit sendi
h)meningkatkan tenaga & lebih aktif
i)menguangkan rekahan kaki
j)menguatkan otot,kuku dan tulang
k)mengandungi nutrien yang tinggi sesuai bagi ibu mengandung


                                                     
                                             HARGA : RM 150 / JAR
POSTAGE : FREE !!!

Ada lagi FREE GIFT ??
     Apa dia ?
1. Shaker   
2. Mask
3.Gold Mask

Berbaloi-baloi beli .. Tok sah beli shaker , 
dapat free je beli dengan Nana .. :)

UNTUK PEMBELIAN KALI KEDUA KORANG      
                                    AKAN DAPAT HARGA MEMBER OK!
 

berminat boleh sms ke
Lina di 014-7204863 (maxis)
NaNa di 017-6460106 (maxis)
NaNa di 010-2315449 (digi)



24k GOLD MASK

Gold Mask mampu menghilangkan pigmentasi dan kulit kusam, malah ia mampu meningkatkan keanjalan kulit & memperbaiki struktur kulit wajah. Bertindak mengurangkan kesan-kesan penuaan.
Amalan penggunaannya mampu menghasilkan kulit yang cantik malah mampu mengurangkan tanda jeragat & penuaan serta memiliki 10 kali keberkesanan kolagen terhadap ketegangan kulit yang merisaukan mereka yang semakin meningkat usia.

Just RM10 / 1pcs
AYU SEJUK BEAUTY CREAM
Untuk mendapatkan hasil yang baik iaitu kulit muka yang cerah semulajadi tanpa cela harus pakai Ayu sejuk secara konsisten..berterusan pagi dan malam...atau yang muslim..setiap kali lepas solat 5 waktu lebih baik..
Ayu Sejuk tak bagi kesan yang drastik ini kerana...bahan-bahan yang terdapat dalam Ayu sejuk adalah semulajadi..dan telah mendapat pengesahan dari KKM bahawa bebas dari bahan kimia, juga tak ada kesan sampingan


Kalau guna dengan konsisten..pore akan mengecil..lebih-lebih lagi kalau kita cuci muka guna Ayu sejuk juga. Kepada anda yang masih ragu-ragu untuk guna Ayu Sejuk..bukalah hati anda..
InsyaAllah dengan izinNYA dan usaha yang istiqamah...Dah tak perlu letak make up tebal

HARGA SEMENANJUNG
1 tiub RM23
2 tiub RM40
3 tiub RM50 - semua harga tmasuk poslaju.

HARGA SABAH SARAWAK
1 tiub RM26
2 tiub RM43
3 tiub RM50 - semua harga tmasuk poslajul
LIPS MASK

MILIKI BIBIR MERAH MEMUKAU UMPAMA DELIMA..  ( Crystal Collagen Lip Mask - 3in1 moisturizing + prevent + refine aging)

DIRUMUS KHAS dengan bahan yang bermutu seperti collagen, amino acids moisturizing factor, glycerin, natural fruit acids, vitamin E, hyaluronic acid !! -Collagen Crystal Lips Mask ini sangat terkenal di Saloon Kecantikan di Taiwan, Korea & Jepun.
Ramai bintang & selebriti menggunakan khidmat 'lips mask' di spa kecantikan dengan harga yang mahal..KINI,Dengan harga yang rendah, anda sendiri dapat menikmati bibir yang sihat, cantik dan semestinya memukau sepertimana SELEBRITI menggunakan khidmat spa mewah!! Collagen Crystal Lip Mask ini digunakan untuk MERAWAT & MENCANTIKKAN bibir. (merawat bibir kering/merekah disamping melembabkannya agar ia kelihatan sihat)
Hanya letakannya di permukaan bibir yang bersih. 2-3 kali seminggu atau untuk kesan yang cukup menakjubkan boleh menggunakannya setiap hari.

CARA PENGGUNAAN:

-Letakkan mask ini atas permukaan bibir selama 20-30 minit
-Kemudian, tanggalkannya dan dengan lembut urut perlahan-lahan agar esen yang terkandung dalam mask tadi perlahan-lahan menyerap ke dalam lapisan bibir dengn sempurna.
-Digalakkan menngunakannya 2-3 kali seminggu.Ia juga boleh digunakan setiap hari jika anda mahu..
-Setiap Mask yang digunakan hanya SATU kali sahaja penggunaan. Tidak boleh Digunapakai semula.

Note:
For external use only.
Please heat or cool the mask before use. It is restricted to expose the mask to temperatures below 0.C or above 50.C
If you feel any uncomfortable, please stop using the product.
Please keep out of reach of children.
Store in cool dry place, avoid direct sunlight.
Please do not use on the wound area.
Please do not re-use the mask.

Just RM3 / 1PCS

Sunday, 24 February 2013

Vitamin C 1000mg



DISYORKAN PAKAR KULIT!
Rasai perbezaan tahap kesihatan dalaman dan kulit anda seawal 2 minggu!






Ape Kelebihan ViITAMIN C 1000mg ????

• Vitamin C dgn ketinggian 1000mg setiap capsule sama seperti kita inject vit c dalam badan untuk whitening.
• Kebaikan produk ni kita tidak perlu sakit kena cucuk jarum hanya telan dengan air sahaja dan mengandungi antioxidant yang tinggi dan baik untuk kecantikan kulit.
• Secapsul 500mg bersamaan dengan 10 x biji oranges, 1000mg bersamaan 20 x biji oranges
• Sangat bagus untuk kulit muka dan seluruh badan, akan kelihatan cerah berseri, putih dan mulus
• Sesuai untuk wanita dan lelaki,umur 12 tahun keatas
• Sesuai untuk ibu mengandung
• Sesuai untuk ibu yang menyusukan baby(air susu akan banyak)
• Sesuai diambil ketika period
• Dapat menyelesaikan masalah resdung,alahan
• Memudarkan parut2 dimuka dan badan.
• KKM approve
• 100% halal
WHAT MAKES THIS VITAMIN C SO SPECIAL ??

Vitamin C ni yang specialnya bukan sahaja untuk kelihatan cantik
serta merawat masalah kulit berjerawat malahan berupaya merawat masalah seperti berikut :

1) Meningkatkan tahap imune system
2) Mengurangkan Gejala Selsema
3) Mempercepatkan pemulihan luka
4) Sihatkan gusi
5) Merawat asma dan elergi
6) Elakan dari cataract
7) Elakan dari sakit jantung dan beberapa jenis cancer
8) Bina collagen untuk kulit supaya lebih segar dan licin
9) Menghaluskan tumit kaki(tiada lagi rekahan)



VITAMIN C 1000mg ini adalah keluaran Pahang Pharmacy, nombor Kementerian Kesihatan Malaysia ialah MAL06051404X. 

100biji RM75 free postage!!



berminat boleh sms;
Lina di 014-7204863 (maxis)
NaNa di 017-6460106 (maxis)
NaNa di 010-2315449 (digi)

available 24hours!!
atau sebarang pertanyaan boleh pm di = nanashophouse@yahoo.com

Friday, 22 February 2013

collagen crystal eye mask #1


COLLAGEN CRYSTAL  EYE MASK ( HIGH QUALITY )




KEBAIKAN : 
Mengurangkan lingkaran hitam
Menyingkirkan keadaan bengkak
Mencegah + menghalusi penuaan di bahagian mata

FUNGSI : 
- Kolagen, hadiah paling penting protein semula jadi dalam kulit kita. Kehadirannya, memberikan kekuatan dan keanjalan kulit. Dengan peringkat umur, jumlah serat kolagen berkurangan disebabkan pendedahan setiap hari kepada sinar UV dan oksidan, mengakibatkan pembentukan kedutan dan kulit kendur.

- Hidratkan kembali dan singkirkan lingkaran hitam dibawah mata atau kantung dan kedutan.

Bahan-bahan asli dalam topeng kristal mata kolagen menembusi kulit kita dan ternyata dapat mengurangkan keadaan bengkak dan kantung mata sehingga memberikan hasil yang lembut lagi berkesan!

- Kolagen membantu mengetatkan dan meremajakan kulit di bawah mata kita. Melambatkan proses penuaan yang menghalang atau mengurangkan kedutan.

PENYERAPAN : 
Ia akan larut secara beransur-ansur di bawah suhu badan dan meresap ke dalam kulit. Berbanding dengan bahan-bahan topeng kertas biasa biasanya diserap oleh kertas kapas yang digunakan.

Sesuai untuk dipakai sebelum mengenakan make up, untuk mndapatkan mata yang lebih menawan dan make up disekililing mata lebih kekal dan rata.

CARA GUNA : 
Cuci muka dengan bersih dan gunakan toner.
Lapkan sehingga kering
Pakai collagen mask ini selama 20 - 30 minit atau boleh digunakan semasa tidur (FOR THE BEST RESULT)
Buang patch secara perlahan dan jangan tarik dengan kasar serta JANGAN GUNA SEMULA

TIPS :
Sebelum gunakan patch ini, boleh juga sejuk kan Crystal Collagen Eye Patch selama 10 min dlm peti ais untuk dapatkan rasa yang lebih nyaman. Nak guna lebih dari 30min pun boleh, sehingga patch kering.Tidak perlu bilas selepas pemakaian dan boleh terus gunakan pelembab dan bermake up dan anda lihat sendiri perbezaannya nanti.


GRAB NOW WHILE STOCK LAST!!
COLOR AVAILABLE IN WHITE, BLACK & PINK!!

1pcs/RM3.00 only!!

(harga tidak termasuk pos)
pos laju semenanjung RM7.00
pos laju Sabah/Sarawak RM10.00

berminat boleh sms;
Lina di 014-7204863 (maxis)
NaNa di 017-6460106 (maxis)
NaNa di 010-2315449 (digi)

available 24hours!!
atau sebarang pertanyaan boleh pm di = nanashophouse@yahoo.com

Thursday, 21 February 2013

collagen crystal eye mask



collagen crystal eye mask with high quality








Fungsi:


-Mengurangkan lingkaran gelap di bawah mata dengan berkesan
-Menghilangkan bengkak di mata
-Diperkayakan dengan pelembap
-Anti-penuaan 
-Anti-kedutan-Menegangkan kembali kedutan di sekitar mata


Kandungan bahan:

Water, Glycerin, Polyvinyl Alcohol, Sodium Polvacrylate, Tartaricacid, Grape Seed Oil(vitis vinfera), Retinyl Palmitate(Vitamin A), Tocopheryl Acetate(Vitamin E), BHT, Metylparaben, Fragaben, Fragrance(Perfume), Phyto-collage, Aloe Vera, Green Tea Extract, Plum Extract




1pcs/RM3.00 only!!

(harga tidak termasuk pos)
pos laju semenanjung RM7.00
pos laju Sabah/Sarawak RM10.00

berminat boleh sms;
Lina di 014-7204863 (maxis)
NaNa di 017-6460106 (maxis)
NaNa di 010-2315449 (digi)

available 24hours!!
atau sebarang pertanyaan boleh pm di = nanashophouse@yahoo.com



LIP MASK - Teknologi terbaru utk perawatan bibir





Teknologi yang menggunakan kolagen tumbuhan, provitamin, asid hyaluronik, air yang ditapis, pati lavender dan minyak biji anggur.


FUNGSI:

- menanggalkan sel kulit mati n merekah disamping melembap, mellicin dan melembutkan kulit bibir
- keberkesanan dlm memerangkap kelempan untuk memastikan bibir sentiasa lembap dan tidak kering merekah
- kolagen tambahan dapat menbantu untuk mendapatkan kesan yg lebih sempurna dan mungil pada bibir
- menghalang dari sinaran UV dan sentiasa kekal muda





Cara Penggunaan: 

  • Pakai topeng Lip selama kira-kira 20-30 minit.
Topeng Lip secara beransur-ansur akan membubarkan bawah suhu badan dan meresap cepat ke dalam kulit, menyediakan nutritients dan kelembapan yang diperlukan.

  • Anda boleh mengurut bibir anda selepas menanggalkan topeng Lip untuk membantu menyerap intipati.

1PCS/RM3.00

order now with e-mail us nanashophouse@yahoo.com
sila e-mail jika ada apa2 pertanyaan..terima kasih!!

Wednesday, 20 February 2013

shiseido peel-off mask black, white & naturgo mud


Shiseido Black Mask merupakan masker peel off yg digunakan utk menghilangkan blackhead & whitehead. Shiseido Black Mask merupakan salah satu hot selling item di dunia kosmetic Jepun, Hong Kong, Taiwan, Korea, Singapore dan Malaysia. 1 pack boleh dipakai 2 hingga 3 kali, jgn guna 1 pack sekali pakai, memadai hanya pakai sederhana saje.











Shiseido Peel-off Black Mask dapat menghilangkan dan mengurangkan blackhead & whitehead.
kelebihan Shiseido Peel-off Black Mask ialah:
*menghilangkan kekotoran di wajah
*mengecilkan pori-pori
*mengurangkan kedutan
*anti-penuaan
*mencerahkan wajah

Kini rangkaian Shiseido mask telah datang dengan dua lagi shiseido mask white and naturgo.


Shiseido Peel-off White Mask


Shiseido Peel-off White Mask dapat menegangkan wajah secara maksimum.
Kelebihan Shiseido Peel-off White Mask:
* Mengecilkan pori-pori
* Mengangkat sel kulit mati
* Menegangkan wajah
* Mengunci kelembapan dan nutrien kulit
* Membantu mengurangkan tompok hitam di muka
* Mengurangkan jerawat
* Menjadikan kulit wajah lembut dan mulus







Naturgo Mud Mask terbuat dari lumpur yang ada di laut dalam, kaya mineral dan bahan semulajadi yang amat sesuai dengan kulit sensitif.
Kelebihan Shiseido Naturgo Mud Mask:

*membersihkan pori-pori secara menyeluruh
*mengawal minyak berlebihan
*menghaluskan wajah
*mengurangkan jerawat
*mencerahkan kulit wajah

1 pack mengandungi 12 gram (1 pack boleh dipakai 2-3 kali, sangat jimat). Jangan risau sebab anda tidak akan rasa sakit ketika mask ditarik dan tidak akan meninggalkan kesan merah pada hidung atau muka anda!!

Cara pemakaian :
1. Bersihkan wajah terlebih dahulu.
2. Sebaik baiknya steam kan wajah dengan air panas selama sekurang-kurangnya 10 ~ 15 minit. Ini 
bertujuan utk membesarkan pori-pori & memudahkan pembersihan jeragat.
3. Biarkan wajah kering baru sapu mask.
4. Tunggu selama 30 minit / hingga mask kering baru tarik mask perlahan-lahan.
* Anda akan dapat rasakan yang bintik bintik hitam tu ditarik keluar dari wajah anda!


Testimony:















Harga shiseido peel-off mask black, white & naturgo mud
1 pcs = RM 3.00 only!

(harga tidak termasuk pos)
pos laju semenanjung RM7.00
pos laju Sabah/Sarawak RM10.00

berminat boleh sms;

Lina di 014-7204863 (maxis)
NaNa di 017-6460106 (maxis)
NaNa di 010-2315449 (digi)

available 24hours!!
atau sebarang pertanyaan boleh pm di = nanashophouse@yahoo.com



Tuesday, 19 February 2013

apa itu rumpai laut @ kolagen asli



Rumpai laut atau nama saintifiknya, eucheuma adalah sejenis spesis yang tumbuh liar dalam kelompok yang banyak terutamanya di negeri Sabah, Malaysia Timur. Ianya bleh didapati tumbuh dalam air yang tenang atau air yang bergerak perlahan. Kajian saintifik menunujukkan eucheuma mengandungi bahan berguna yang boleh digunakan dalam proses asas bio-kemikal dan bio-teknologi. 





Jenis-jenis Rumpai Laut

Eucheuma Cottonii dan Euchuema Spinosunm adalah dua jenis runpai laut yang lazim ditanam pada masa kini. Perbezaan antara kedua-dua jenis ini ialah Eucheuma Spinosum mempunyai dahan yang seakan-akan berduri manakala Eucheuma Cottonii tidak. Rumpai laut adalah salah satu tumbuhan yang bernilai tinggi di bawah air laut atau sungai di dunia. Ianya adalah tumbuhan yang menarik dan berlainan dari jenis-jenis tumbuhan di laut.

Rumpai laut adalah sayur laut yang mengandungi kekayaan nutrients. Kita boleh mendapatkan nutrients dalam sayuran atau rumpai laut ini. Rumpai laut telah dibuat makanan dan pelbagai guna beribu tahun dan boleh diternakkan buat masa kini.. Rumpai ini menghasilkan pelbagai bioactive compounds untuk digunakan dalam perubatan, cosmetic dan juga dalam makanan sebagai stabilizer, preservatives dan agar-agar.

Kultur rumpai laut telah menjadi satu bidang yang diminati di kalangan pengusaha gigih di Malaysia, berdasarkan dari galakan dan sokongan yang diberi oleh pelbagai agensi kerajaan terutamanya Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM).

sumber: Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia
Projek Pengkulturan Rumpai Laut Semporna, Sabah.


khasiat pengambilan dan penyediaan rumpai laut





ANTARA KHASIAT KOLAGEN MENTAH INI:

1. MENCERAHKAN KULIT MUKA DAN BADAN, MENGGEBU SERTA MENGANJALKAN KULIT.
2. MENGHALANG TANDA-TANDA PENUAAN ANTI AGING
2. MENYIHATKAN ORGAN ORGAN DALAMAN BADAN
4. ANTI BAKTERIA, ANTI JERAWAT
5. DETOKSIFIKASI
6. MENGELAKKAN MASALAH JANTUNG
7. MENGAWAL BERAT BADAN
8. MENYEIMBANGKAN TEKANAN DARAH.
9. AWET MUDA
10. MENGUATKAN AKAR RAMBUT DAN MENCEGAH KEGUGURAN
11. MENGUATKAN SENDI BADAN
12. MERAWAT KENCING MANIS



rumpai laut kolagen asli gred A dan AAA


PERHATIAN!

UNGU LEBIH KEPADA MERAWAT MASALAH PENYAKIT KRONIK SPT SAKIT JANTUNG,STROK,GOUT,ASMA DAN SBGNYA... MANAKALA KUNING BERPERANAN LEBIH UNTUK KECANTIKAN LUARAN.

CARA- CARA PENGGUNAAN

KUNING: GRED A
1. BASUH KOLAGEN MENTAH HASILNNYASEBNYAK 5 KALI
2. RENDAM KEDALAM AIR SEJUK DI BEKAS PLASTIK SELAMA SEHARI
3. KELUARKAN KOLAGEN, BASUH SEKALI LAGI
4. REBUS KOLAGEN DENGAN SUHU SEDERHANA SELAMA 40 MINIT DIKACAU SENTIASA . GUNA 2LITER AIR.
5. SEJUKKAN KOLAGEN KEDALAM PETI SEJUK.
6. HASILNNYA SEAKAN AKAN AGAR-AGAR.
7. SAPUKAN DISELURUH MUKA ATAU BADAN. 

UNTUK UNGU: GRED AAA
1. BASUH DENGAN AIR PUTIH SEBANYAK 6 KALI.
2. BASUH 2 KALI DNGAN AIR ASAM JAWA KEMUDIAN BILAS
3. RENDAM DENGAN REBUSAN DAUN PANDAN KERANA DAPAT MENGHILANGKAN BAU HANYIR
4. AMBIL 3 SUDU BESAR REBUSAN RUMPAI LAUT BERSAMA AIR SUAM. KACAU SEHINGGA LARUT

AMALKAN 3 KALI SEHARI. SEBELUM SARAPAN, SEJAM SELEPAS MAKAN TENGAHARI DAN SEBELUM TIDUR.( BOLEH CAMPUR DENGAN PERISA MINUMAN ATAU JUS BUAH BUAHANAN KEGEMARAN ANDA).

ELAKKAN MEMINUM MINUMAN BERGAS DAN BERKAFEIN UNTUK HASIL YANG LEBIH CEPAT. SELAMAT MENCUBA!


kebaikan rumpai laut


kebaikan rumpai laut @ kolagen asli


  1. Melaraskan berat badan dan menstabilkan hormon
  2. Meningkatkan sistem imun dan metabolisme badan
  3. Memejalkan payudara, otot dan punggung
  4. Menyihatkan rambut dan kuku
  5. Menguatkan sistem abdomen dan memelihara kelenjar tiroid
  6. Mengurangkan penuaan pramatang seperti kedutan dan kulit kendur
  7. Mengurangkan selulit
  8. Memberi tenaga
  9. Melancarkan peredaran darah
  10. Mengurangkan sakit bahu dan belakang
  11. Melancarkan peredaran darah
  12. Menguatkan tulang dan sendi, menjauhi artritis dan osteoporosis
  13. Meningkatkan sel rawan,ligamen dan otot
  14. Merawat penyakit gout
  15. Mencegah kanser/tumor
  16. Menurunkan tekanan darah tinggi
  17. Meningkatkan fungsi penghadaman/ pencernaan
  18. Merawat gastrik
  19. Anti bakteria / kulat
  20. Merawat anemia
  21. Menurunkan tahap Kolestrol dalam badan
  22. Menyerap lebihan garam dalam tubuh
  23. Melicin, menegang dan menghaluskan kulit
  24. Mempercepatkan pengecutan jerawat dan menghapuskan parut
  25. Mengstabilkan kandungan gula dalam darah ( kencing manis)
  26. Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas
  27. Memberikan rasa kekenyangan ( diet)
  28. Memelihara usus kecil ( mengelakkan buasir / sembelit)
Pengambilan kolagen mentah ini secara teratur dan berterusan memberi impak yang sangat positif, menjadikan kulit keseluruhan badan licin, halus, lembut dan cerah.pori2 kulit wajah mengecil dan tampak segar bermaya.Kolagen ini juga boleh dibuat masker.
Bagi ibu hamil pengambilan kolagen membuatkan kulit bayi dilahirkan cantik, sihat dan cerah...

untuk maklumat lanjut sila pm di nanabeauty.shop@yahoo.com